Середа, 24.04.2024, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » 2011 » Листопад » 16 » Комунальні головоломки
15:28
Комунальні головоломки
16.11.11 в першому випуску газети "Право на правду" опубліковано статтю О. Филика "Комунальні головоломки по стрийськи. Кілька запитань "Права на правду" до Стрийської влади".
Кілька запитань «Права на Правду» до Стрийської влади
        За першими результатами започаткованого місцевою телерадіокомпанією проекту  «Вільний Майдан» із прикрістю доводиться констатувати зростання кризових тенденцій у сфері житлово-комунального господарства, перетворення їх в один із основних чинників зростання соціальної напруги в Стрию. Домінуючою тенденцією за останні роки в галузі стало різке зростання тарифів і оплати населенням послуг ЖКГ. Зростання тарифів — це найголовніший показник нестабільності, соціальної напруги в місті. Закінчується ж все це тим, що населення припиняє платити. У газеті «Гомін Волі» (від 6 вересня 2011) був опублікований проект про тарифи на послуги зі збирання та вивезення твердих побутових відходів для ТзОВ «Комунальник 1». Громадяни наголошують на постійному незаконному, на їхню думку, завищенні тарифів на послуги, пов’язані з похованнями на міському кладовищі, існуванні  корупційної схеми з усіма атрибутами хабарництва при оформленні дозвільних документів щодо даної процедури. А як іще можна пояснити той факт що уже не один рік Стрийські підприємці отримують «платіжки» на сплату тарифів за вивіз твердо-побутових відходів причому оплату просять провести на рахунки приватної установи «Комунальник 1»  яке створене при та функціонує на основі комунального господарства «Комунальник». «Комунальник 1» належить Васьковичу В.І. Стрияни також скаржаться, що в багатьох випадках їм доводиться оплачувати послуги комунального господарства, яких їм фактично ніхто не надавав і не надає. Іншими словами, взагалі не зрозуміло, за що ж, власне кажучи, люди платять гроші. Численні прохання мешканців міста депутатів а також голови громадського обєднання Василя Івановича Серова провести належну перевірку діяльності Стрийського комунального підприємства та створеного при ньому ТзОВ «Комунальник 1 » на превеликий жаль залишаються без відповіді.
  Залишаються без відповіді і десятки скарг с. Заплатин та Добрівляни які потерпають від результатів господарювання Стрийського сміттєзвалища ( а саме спалювання відходів ).
 Невже можна дійсно стверджувати,  що підвищивши тарифи, можна зменшити кількість скарг чи рівень незадоволення населення, як це вказано в пункті «Визначення показників ефективності регуляторного акта» Чому  у Стрию існує відверта схема монополізації надання житлово-комунальних послуг та слабкий розвиток конкуренції у цьому секторі. Як приклад наводиться «Комунальник 1». До слова  можна констатувати наступне- година оренди бульдозера який належить «Комунальнику 1» на Стрийському сміттєзвалищі обходиться міському бюджету в 221 грн! А де ж техніка нашої комунальної установи « Комунальник»? Хто веде контроль за обсягом задекларованого на оплату містом вивезеного сміття?
 Чи не доцільно започаткувати конкуренцію незалежних постачальників комунальних послуг у місті, а не віддавати все оптом – цвинтарі, лазню, комунслужбу, харчовий сектор в одні руки?  І що від цього, попереднього, має місто, тобто ваші обранці?

Олег ФИЛИК

Скан оригіналу замітки:
Щоб прочитати цю замітку в більшому розмірі, клікніть на ній, а потім, коли вона відкриється у новому вікні, клікніть там на ній ще раз.


Скан позовної заяви (вибачте за якість, у такому стані вона була надана відповідачу):





Переглядів: 1768 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Навіть не філолог  
"Автор статті О.Филик повідомив, що продовження теми читайте у наступному номері, але публікацій не було". Яке ж горе для "Комунальника 1"! З якою надією на обличчях його працівники штудіювали всі наступні номера газети, сподіваючись ось-ось знайти "продовження теми" та залити цим бальзамом свої спраглі серця! А тут таке розчарування - немає! Який страшний і підлий удар зі сторони Филика, яка ж глибина душевного горя і моральних страждань у працівників "Комунальника 1", яка шкода діловій репутації! Ні, таке терпіти ну ніяк не сила, і позивач правомірно пред'являє ще й цю претензію: "А продовження чому немає?!"
"Керуючись ст.ст.11, 16 ... ЦК України ... газета "Право на правду" від 16.11.2011р. прошу суд:" ... визнати, стягнути, зобов'язати. Оце так номер! Ми думали, що це "Комунальник 1" скаржиться і просить суд про щось там, а виявляється це газета (ну, з деякою помилкою у відмінку, але для позову це в порядку речей, див. нижче)! І не просто газета, а її конкретний номер просить! Покарати себе просить, як унтер-офіцерська вдова, що сама себе висікла...
В п. "1)." (до речі, пропонуємо ще такий варіант нумерування: "1),.;-" ... так це ж смайлики! а я думав номер...) позивач просить: "Визнати публікацію ... такими, що не відповідають дійсності і завдає моральну шкоду". Згадуючи незабутнього Чехова з його "Під'їзджаючи до станції і дивлячись у вікно в мене злетів капелюх", бачимо, що немає меж у "проффесіоналів" в подальшому "вдосконаленні" рідної мови. У зв'язку з цим пропоную доповнити позов наступним пунктом:
"Визнати Олега Филика такою, що жіночий рід, і вживає множину чи однину як мені лише заманулося."

2 Навіть не філолог  
З іншої сторони, стаття по суті справедлива. І якщо кожного разу журналістам будуть затикати рота за справедливу критику судовими позовами, то куди ми врешті прийдемо?
Та й що то за позов? Який "фахівець" його писав? Більш безграмотного володіння мовою і невмінням зв'язно висловлювати свої думки годі шукати!
Враження таке, що п.Басістий (який підписав позов) працює під гаслом - ні речення без помилки!
І справді, давайте проглянемо речення позову по порядку.
1. Невже так важко навести точну назву статті? Не ліплячи (або пропускаючи) де попало кавички, коми та вживання великої літери?
2. Вживаючи словосполучення "але без запитань до нього перед тим, як публікувати неправдиву інформацію" позивач, очевидно, мав на увазі, що перед тим як публікувати неправдиву інформацію, треба обов'язково звернутися з запитаннями, щоб ця неправдивість була переконливішою.
3. Нумерація абзаців проводиться з допомогою цифр і або дужки після них, або крапки, але не дужки і крапки одночасно.
4. Речення побудоване таким чином, ніби хтось скоромовкою намагається випалити купу інформації, побоюючись, що його ось-ось переб'ють. І "Комунальник - 1" діє на "падставі" (ото вже "падстава" так "падстава"!) статуту, а когось взагалі не існує, а тому і техніки немає...
5. Тим, що сміттєзвалище насправді не "звалище" (фі, як некультурно!) а "полігон по ТПВ" (! не "цирюльник" а "палікмахер" ! (с) "За двома зайцями") позивач мабуть остаточно хотів довести непрофесійність "непорядного журналіста". Цікаво, що і сам позивач надалі згадує саме "сміттєзвалище" а не "полігон по ТПВ".
6. В розвиток попереднього речення, позивач пояснює, чому Филик вжив саме "звалище" а не "полігон по ТПВ". Тому що Филик вважає "що його фантазія це дійсність". Дійсність фантазією вважають душевнохворі. Отже позивач вважає "психами" всіх жителів Стрия, бо ж вони теж вживають "звалище" чи "смітник" замість гордого "полігон по ТПВ"!
7. Нумеруючи наступний пункт, позивач просто "забув", що попередній абзац мав такий самий номер. А може йому подобається мати побільше саме "перших" абзаців?
8. Як з'ясовується з наступних двох речень (між якими мала б бути крапка), твердження про те, що "Гомін волі" колись щось там про тарифи публікував, це не що інше як зловісне звинувачення в корупції міської влади та бідолашного "Комунальника 1". А якщо згадати, що "Гомін волі" час від часу вітає декого від імені мера з днем народження? Чи не буде така згадка спробою замаху на відповідних державних діячів? А якщо спитати, чи має місце в позові хоч якась логіка? Страшно і подумати, що це таке....
9. "Филик пише, що населення припиняє платити, що не підтверджено доказами". Виявляється, написавши про припинення платежів, ми страшно дестабілізуємо обстановку. А я грішний думав, що обстановку може дестабілізувати не констатація факту неплатежів, а підняття тарифів до захмарних висот... Помилявся я "однако". Це ж у нас і телевізор кожного дня кричить, і радіо, і газети пишуть - не хочуть люди платити, і не можуть люди платити стільки... Як при такій "дестабілізації" цими ЗМІ Україна ще існує? А щодо доказів - то у наступному пункті позову сам же позивач і доводить це. Подякуємо позивачу за докази того, що раніше відповідач не довів.
Втім, досить детально аналізувати весь цей позовний абсурд... Зупинимось лише на ще кількох "перлинках" в купі цього суцільного безглуздя.

1 Навіть не філолог  
Що стаття дурнувата, що позов дебільний. Ну от приміром, що має означати останнє речення статті - "І що від цього, попереднього, має місто, тобто ваші обранці"? Чиї такі "Ваші обранці"? Влади, "Комунальника 1" чи громади міста? До кого звертається автор? Припустімо, маються на увазі депутати міськради. Тоді питання набуває цікавого змісту, а й дійсно: що з того "мають" наші (а не "Ваші") обранці? Але чому тоді між приватними інтересами обранців та інтересами міста ставиться знак дорівнює? А що мається на увазі під "цим, попереднім" від якого власне і мають мати користь "Ваші обранці"?
Автор все попереплутував та не здійснив елементарних дій перед публікацією з перевірки наведених фактів. А для цього не треба було кудись далеко ходити чи вигадувати шпигунські схеми з добування прихованих у нетрях виконкому документів. Якщо пишеш про смітник, то хоч пошукай в Інет, що про нього писали до тебе!
Наприклад, якби автор завдав собі праці подивитися ці матеріали на Неофіційній сторінці стрий.ком.юа (зокрема за таким посиланням - http://stryi.com.ua/news/1034-smittyezvalyshche) то він би вже навряд чи написав, що ним завідують якісь міфічні підприємства - чи то "комунальне господарство (установа) «Комунальник»" чи то "Стрийське комунальне підприємство". Оскільки справжня його назва - "Стрийський міський комбінат комунальних підприємств". Сирова автор назвав Серовим (як ще той на автора в суд не подав?). Ну і ще в статті можна відшукати купу арештантів (напр. "проект" може бути лише чогось, а не про щось - "проект розпорядження", "проект рішення" тощо). Тож певну взбучку автору дають справедливо - відповідальніше треба ставитися до журналістських обов'язків!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]