Вівторок, 23.04.2024, 14:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » 2010 » Жовтень » 24 » Публічні дебати
19:51
Публічні дебати

Як анонсувалося, 23-го і 24-го жовтня відбулися передвиборчі зустрічі-дебати між представниками партійних списків та кандидатів на посаду міського голови. Оскільки найбільшу цікавість у стрийської публіки викликала саме остання зустріч, варто почати саме з неї. Забігаючи наперед, слід визнати, що пальму переможця в цих дебатах слід віддати Петру Маковському. Очевидно, що цей кандидат найкраще володів ораторським мистецтвом, вмів примусити публіку дослухатися до його слів та виступив найбільш гостро. Втім, гостроти у виступах не бракувало жодному кандидату (окрім, звісно, чинного голови, оскільки самокритика на такому заході - це явний нонсенс).

 Варто зауважити, що "демократії", порівняно з минулим заходом (зустрічі з представниками партійних списків), явно поменшало. З залу прибрали мікрофон для усних запитань (внаслідок чого виявився сильно ущемленим у правах "зірка Руслан", який на минулому заході практично не відходив від нього). Руслан навіть зробив спробу прорватися на сцену (очевидно, щоб задати питання від мікрофону виступаючих кандидатів, чи пояснити їм щось безпосередньо), в чому йому успішно завадили "особи в цивільному". Запитання дозволялися тільки письмові, внаслідок чого кандидати мали можливість вибирати собі лише "зручні" питання (хоча не всі скористалися цим правом). Втім, можливо це було і виправдано, оскільки, як показує практика, виступи від мікрофона часто бувають достатньо тупі та вносять певний деструктив у хід таких заходів. А так, ніхто не заважав кандидатам чітко висловити свою позицію, та послідовно подати критичні зауваження.

Розклад у залі був очікуваний - в основному команди підтримки. "Незалежної" публіки навряд чи набиралося більше 10%. Зрозуміло, що команди підтримували "своїх" кандидатів, а "чужих" намагалися завалити. Найбільшою по чисельності була команда підтримки чинного мера, яка зайняла цілу праву першу чверть залу. Особливо активною серед цієї команди була пані в чорному пальті і капелюшку - Марійка Шпотка, гаряче підтримувала аплодисментами та вигуками свого кандидата та намагалася тими ж вигуками перешкодити виступам інших кандидатів. "Як вам не соромно!", "Хто це тут з Дідушич?!" і т.п. Сівши спершу серед "чужих" вона була дещо обмежена в своїх діях, видно, що їй робилися "суворі" зауваження, щодо її поведінки. Але, пересівши у "свій" сектор, вона вже дала собі повну свободу волі.

 Дебати розпочалися з виступу чинного голови (як вирішила ТВК - черговість виступів мала визначатися черговістю подань документів на реєстрацію). Пан голова почав свій виступ з того, що його програма не зазнала жодних змін з тих часів, як він вперше вступив на цю посаду. І справді, всі у черговий раз почули, що "Без Бога - ні до порога", церкви - понад усе і перелік цифр та фактів, які свідчили на користь чинної влади. Відповідаючи на питання, серед іншого зазначив, що якби він не "вибив" коштів у Києві, не було б у Стрию об'їзної дороги, транспортної розв'язки на Моршин. А щоб "вибити" гроші - це треба вміти, і знати по яких кабінетах ходити. Це його остання каденція, більше він балотуватися не буде. У нього є кандидатура наступника, яка на разі не має змоги "світитися" з певних причин, але він її належно підготує і запрезентує стрийській громаді. Щодо "дати дорогу молодим" (див. наступний виступ Мосійчука), то він вже раз зробив таку помилку - дав дорогу молодому, а повернувшись - застав розбиті дороги, продані кінотеатри, продану дитячу лікарню на 200 місць і т.п. (вочевдь, критичні стріли були спрямовані в напрямі недолугого правління попереднього мера - Дмитришина). Було питання, як він ставиться до того, що в мери балотується жінка. Відповідь: "Спокійно".

Другим виступав кандидат від "Нашої України" Михайльо. Розпочав з власної біографії (всі бажаючі можуть ознайомитися з нею на цьому сайті), повідомив, що у нього нещодавно народилося двійко немовлят, за що зал нагородив його оплесками (що не кажи - а це явно корисна справа для України, і ніхто цьому заперечити не зможе). Він же і задав гостро критичний тон всім наступним виступам кандидатів. Зокрема він зазначив, що розцінки на поховання на місцевому цвинтарі беруться з якоїсь стелі, при максимально дозволеному розмірі у 270 грн. люди по квитанціях платять 400-500 грн. На смітник возиться сміття з інших населених пунктів області, періодично виникають самозаймання, від отруйних димів якого страждають мешканці мікрорайону. І, що цікаво, як тільки його фракція ставила про це питання, такі вивози і самозаймання припинялися на певний час, а потім все відновлювалося. На вимогу його фракції, було поставлено питання про перевірку діяльності (у тому числі фінансової, обгрунтованості тарифів на послуги - ціна на вивіз сміття з незрозумілих причин зросла мала не вдесятеро!) Комбінату комунальних послуг (ККП). Однак досі така комісія так і не створилася, а всі депутатські запити фракції (зокрема, щодо тарифів) керівництво ККП просто ігнорує. Йому не соромно за жодне голосування своєї фракції і його "молода, але досвічена команда" (це дещо нагадало слова Черновецького - Космоса щодо його "Я и моя молодая команда") готова взяти на себе відповідальність за стан справ у місті. Відповідаючи на питання, погодився з необхідністю запровадження у Стрию маршрутів шкільних автобусів, відбив атаки, щодо закликів "голосувати проти всіх", що привело до влади Януковича, тим, що сам голосував у другому турі за Тимошенко. Щодо питань, де взяти гроші на реалізацію його передвиборчої програми, зазначив, що продано 20 га землі - а де кошти? Ось вам і гроші. В міський бюджет надходять гроші за паркування, нібито в Стрию паркується щодня хіба 30 автомобілів. Це серйозно? Так що гроші можна знайти.

Третьою було надано слово Вишинській. Її виступ скорше нагадував кулеметну чергу. Жодної паузи, жодних сумнівів і повна упевненість у власній перемозі на виборах. Злегка поливши свинцем цієї черги чинну владу (за корупцію, неуважність щодо медицинських проблем і т.п.) була видана черга пропозицій. Нобхідність залучення інвестицій через співпрацю з містами-побратимами (зокрема, польськими), чого наразі немає в природі, створення соціальних аптек, центру матері і дитини, хоспісу... У її виступі прозвучало багато цікавих пропозицій, не була і оминута тема де взяти на це гроші. Так на хоспіс можна знайти кошти в Євросоюзу - через канали церкви. Відповідаючи на питання, зазначила, що бачить у своїй майбутній команді (після перемоги) і декого з нинішніх опонентів. Не побоялася зачитати досить провокаційне питання: "По Стрию ходять чутки, що у Вас зірвало дах. Можемо допомогти перекрити його металочерепицею". Для тих, хто зрозумів це питання у переносному значення повідомляємо - з будинком кандидатки дійсно трапилася ця пригода. Відповідь на питання була досить дотепною, але, на жаль, автор цих рядків не може відтворити її тут по пам'яті і сподівається на допомогу прихильників кандидатки у коментарях.

Четвертим взяв слово Насінник. Він влучно скористався тим, що є людиною достатньо знаною в місті, внаслідок своєї праці у газовій конторі (від рядової посади до її начальника - 27 років). Наголосив на тому, що йде у складі команди "Європейської партії", познайомив присутніх з її основними цінностями. Після критичних висловлювань, достатньо детально зупинився на необхідності оновлення чинних комунікацій (водо- і газогонів, каналізації і т.д.), чому для чого і як це слід зробити. Як і решта кандидатів, кожен з яких (окрім чинного мера), не обійшов увагою проблему смітника, зазначив, що сміттєзвалище вичерпує свій ресурс, і це майбутня величезна проблема. Було розроблено і планувалося будівництво сміттєперероблювального заводу, яке з незрозумілих причин наразі заглохло. Укріплення дамби пройшло по "халявськи" (очевидно, що більшість коштів на це була вкрадена) і при наступній повені існує загроза, що приплив води її змете і відбудеться затоплення району Зваричів. В цілому виступ цього кандидата був достатньо компетентним, критичним і конструктивним. На жаль, у ньому бракувало вміння володіти залом, якоїсь агресивності (чого не бракувало у виступах інших кандидатів), напористості і цілеспрямованості. Цікавим було питання до кандидата, щодо енергоощадності, як до спеца в цій галузі, бо "асфальтового мера ми вже маємо". Відповідаючи, кандидат навів приклади сучасних енергозберігаючих технологій, які варто запровадити у нашому місті.

Маковський виступав п'ятим. Йому довелося дещо важче, оскільки всі критичні питання вже були пережовані іншими кандидатами, однак він гідно вийшов з цієї ситуації і його виступ не раз викликав оплески. Як і решта, він розпочав з власної біографії (теж є на цьому сайті). Серед помилок попередньої влади зазначив розпродаж дитсадків і теперішню проблему, яка внаслідок цього створилася з їх дефіцитом та хабарями за поступлення дітей, які вже доходять до 300 у.о. Необхідності розвитку лікарських кас (послався на Німеччину, де він знайомився з відповідним досвідом), як одної зі складових і способу тимчасового вирішення проблем медобслуговування. Необхідність вирішення проблем з теплопостачанням та конфлікту між існуючою тепломережею та встановленням систем індивідуального опалення. Розрив у вартості складає п'ятикратний розмір, збільшення "індивідуальників" призводить до збільшення собівартості "звичайного" опалення, є проблема розбалансування цілої системи. Чинний голова на всьому протязі своєї каденції повністю ігнорував вимоги закону щодо необхідності щорічного публічного звіту перед громадою, що є просто неприпустимим. Окрім того необхідно запровадити публічні звіти монопольних по місту структур (того ж ККП). Проблеми з бюджетом можна вирішити, якщо менше зловживати - на продажі колишнього ЦУМу бюджет недоотримав біля 8 млн. (ЦУМ було продано за 4 млн. 450 грн., при ціні квадратного метру в центрі міста 2000 - 2500 дол.). Відповідаючи на питання, що для нього значить поняття "відкритість влади" зазначив кілька пунктів. Серед них: 1) щорічний публічний звіт голови, як цього вимагає закон; 2) звукозаписи сесій та принципових засідань депутатських комісій розміщувати в Інтернеті, щоб з ними міг ознайомитися кожен бажаючий; 3) поіменні голосування в міськраді по більшості питань з публікацією їх результатів; 4) розміщення на сайті міськради деталізованого бюджету, щоб кожен бажаючий міг детально прослідкувати, куди витрачаються гроші громади.

Шостим звернувся до публіки Лоїш - кандидат від ВО "Свобода". Йому довелося найважче - він був останнім з кандидатів, який теж претендує на успіх, а виступати після попередньої когорти, фактично вже не лишалося тем. Тож після біографії (є) і деякої критики (зокрема, згортання демократії - відсутність мікрофону в залі, та ж відсутність публічних звітів чинного мера), перейшов до загальнополітичних проблем. Нагадав, що "бастіон Януковича" має намір захопити місцеві ради, і наше завдання цьому перешкодити (порівняння дещо некоректне: бастіон - це фортифікаційна споруда, яка не може нічого захоплювати, це якраз її можна захопити). Цікавим було питання до нього, чому він так мало "бандерівців" привів на свою підтримку. В контексті інших питань кандидат відкрито звернувся до мера - коли хоч щось буде зроблено для парку Шевченка.

Передостаннім було надано слово Садовському. Цей кандидат приємно здивував всіх своїм почуттям гумору та неординарною позицією. Не заперечуючи поширеної думки, що йому на цих виборах "нічого не світить", він пояснив своє кандидування потребою донести до виборців певні світоглядні засади. Не оминув своїми критичними стрілами чинного мера, було згадано, що Стрий, при своєму ранзі, лишається чи не єдиним містом, у якому відсутній басейн. Моршин і Дрогобич вибили мільйонні інвестиційні кошти під Євро 2012, а Стрий - ні. Чому? Чи не заперечє це тезу мера, що він "єдиний, який може і вміє вибивати кошти для міста". Найбільше дотепність кандидата виявилася при відповідях на питання. Так, відповідаючи на питання "Ви нічим не відрізняєтеся від решти кандидатів, які вже були при владі і нічого не зробили. Чого ви балотуєтеся? Ще ви не накралися?" сказав: "Щодо першої частини - якщо я нічим не відрізняюся від Шрамов'ята і Дмитришина, то таке порівняння мені подобається, дякую за високий авторитет у ваших очах. Щодо розкрадання - згадую фразу з кінофільму: "Красти нічого, все вже вкрадено до нас". Кандидат тут же здобув прихильність у якоїсь особи жіночої статі, яка написала записку, що буде голосувати за нього, оскільки він їй нагадує Путіна.

Завершив дебати Мосійчук - директор ВРЗ, кандидат від партії "Відродження" (залізничників). Його виступ можна сміливо віднести до сенсаційних. По перше, після нього стало зрозуміло, що як таких, "технічних" кандидатів на цих виборах немає у природі (ця тема вже не раз мусувалася на цьому сайті). По друге, критика чинної влади зняла всякі підозри, що цей кандидат, нібито, має "лягти" під нинішнього мера. І, по-третє, він теж заявив, що кандидує не з метою перемоги, а з метою щось донести виборцю, і готовий зняти свою кандидатуру на користь когось з молодих (до речі, вітаємо цього кандидата з 60-річчям, яке він святкував у понеділок по цій "дебатній" неділі, і бажаємо усіляких гараздів). У своєму виступі зазначив, що ВРЗ є найбільшим діючим підприємством у Стрию, бюджетоутворюючим підприємством. Від його благополуччя залежить благополуччя міста. Колись і в нього були нелегкі часи, але тепер з'явилися значні перспективи, по всіх залізницях колишньої СНД відчувається значний дефіцит вагонів, а отже на ВРЗ очікують мільйонних замовлень. І коли були нелегкі часи, долею підприємства ніхто не цікавився, а тепер - одразу з'явився нездоровий інтерес, почалися нечисті ігри щодо переведення його у іншу форму власності. І дехто з Донецька вже наклав свою загребущу лапу на цей ласий шматок. А чинний мер за три роки не знайшов жодної можливості щоб зустрітися з трудовим колективом і якось підтримати ВРЗ. На завершення зауважив, що і йому, і чинному меру давно пора на пенсію, тож варто дати дорогу молодим і зняти свої кандидатури. Відповідаючи на питання, здивувався, чому його завод порівнюють з концтабором, знову згадав, що таким як йому і Шрамов'яту пора відпочивати. Останню записку не зачитав, пояснивши, що вона, очевидно, написана в кабінеті міської ради.

Кандидати на міського голову Стрия, 2010 from Stryi.com.ua on Vimeo.

Переглядів: 1545 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 10
10 СТРИЯНИН  
"На Стрийщині КУН повністю продався місцевим олігархам. А продав його Микола Магас. Подивіться хто балатується від КУНу по-району до обласної ради, вся та ж родина Карпінського. А хто ще не знає -Р. Готь є похресником Шрамов'ята, тож відповідно КУН підтримує і його і Карпінського."
- пані Зоряно мушу Вам заперечити, так як маю деяке відношення до названої політичної сили(КУН) (не є членом організації, але товаришую з ними і ту "кухню" знаю). Карпінський - не є і ніколи не був у Конгресі, і в принципі, він сухий прагматик і національньна чи будь-яка інша ідея - йому байдужа, основне, щоб не перешкоджали розвитку його бізнесу. Він просто був висунутий Конгресом(міським!!!), оскільки згідно із законодавством усі кандидати мали висуватися якоюсь політичною силою.
Микола Магас - керівник районного осередку КУН, а не міського. У місті зараз поставили Готя(не знаю цього чоловіка - судити не можу). А того кого Ви називаєте родиною Карпінського - знаю, він є членом районного Конгресу але сказати, що вони якось із Карпінським особливо товаришують чи радяться не можу, цей "родинний" зв`язок досить таки не тісний і пов`язувати цих усіх людей разом - недоречно.
А Микола Магас - майстер своєї справи, хороший оратор, що й вимагається від керівника!
Біда Конгресу в тому, що мало молоді, а мало молоді, бо немає фінансування, а може це й на краще, такий собі "природний відбір" у рядах партії тільки свідомі націоналісти,без особливих надій на винагороду від партії.

9 небайдужа  
Дуже схоже, що Вишинська Оксана технічний кандидат, ви не зауважували, що на зустрічах вона ніколи не критикує діючого мера. Чому???????????

8 Марія  
Сама за себе Вишинська і пише))))))))))))000

7 Світлана  
Тільки за Вишинську. найрозумніша серед всіх кандидатів. яка нічого і нікого не боїться і сміливо йде в бій з мужиками. Ми повинні гордитися такими жінками. що вони є в Стрию. Якщо не буде фальсифікацій. то однозначно і з великим відривом виграє жінка.До речі. в інтернет-опитуванні вона вже два тижні на першому місці і з значним відривом від конкурентів. Ми всі тільки хочемо бачити жінку - мером міста.

6 Марик  
після виступу в МБК, самою яскравою особистістю була Вишинська - чудовий оратор, ділова та розумна жінка, людина, яка дійсно може керувати містом.Всіх вразила її комунікабельність, добродушність, харизматичність і велике бажання робити реальні справи для блага рідного міста. ГОЛОСУЙМО ТІЛЬКИ ЗА ВИШИНСЬКУ!

5 ірина  
Від Куну іде мій колишній вчитель з математики Роман Васильович( забула його прізвище).Попробуйте його купити!

4 Невідомий  
А коли КУН не продавався? На перших президентських виборах вили проти Кравчука, що він комуняка клятий. А коли той балотувався вдруге - підтримали його проти Кучми. Вили, що Кучма мокаль. Але знову ж підтримали його в другому турі, коли той балотувався вдруге. Вони завжди лижуть тому, хто при владі. Прикриваються словом "націоналіст", ніби це виправдовує їхню підтримку злодійкуватих власть імущих...

3 Зоряна  
На Стрийщині КУН повністю продався місцевим олігархам. А продав його Микола Магас. Подивіться хто балатується від КУНу по-району до обласної ради, вся та ж родина Карпінського. А хто ще не знає -Р. Готь є похресником Шрамов'ята, тож відповідно КУН підтримує і його і Карпінського.

2 Марія  
Слухала щойно рекламу Янківа Мирона ( людина від Партії Регіонів, заст. голови Львівської ОДА) на Карпінського по Стрий FM. Який союз КУНу із ПР!!! Це жах! От що зробив Готь у Стрию із КУНом! Шкода цих обдуриних сивоголових людей !Шрамов"ят такий самий! Цікаво чи проплачена ця реклама!!! !Жаль чудову журналістку, що тягнула і натякала все на похвалу Карпінському!!!(((

1 Невідомий  
Цитата:
Було питання, як він (Шрамов'ят) ставиться до того, що в мери балотується жінка. Відповідь: "Спокійно".
Іще б... До жінок він завжди ставиться спокійно. Адже в нього зовсім інша сексуальна орієнтація! Хай би спитали його як він ставиться до інших кандидатів чоловічої статі!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]