Субота, 20.04.2024, 04:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » 2012 » Липень » 10 » Вибори на Львівщині: «залізничники» проти влади і опозиції
13:09
Вибори на Львівщині: «залізничники» проти влади і опозиції
Процес узгодження «мажоритарників» від опозиції по Львівщині дає відповідь на одну з найбільших загадок цих виборів: як саме Банкова збирається формувати пропрезидентську більшість у новому парламенті й реалізувати плани з продовження повноважень Віктора Януковича. Адже Партія регіонів із рейтингом у 21% отримає значно менше голосів, ніж опозиційні сили. По одномандатних округах із «біло-блакитними» змагатимуться не лише опозиціонери, а й десятки великих бізнесменів, які хочуть захистити власні тили. Вони вже домовляються про округи із… опозиційними штабами.

"Зайві" мандати


Уважні спостерігачі давно помітили підозрілі кроки головних опозиційних партій у базових регіонах. Приміром, багато в чому дивною видавалась поведінка штабу «Батьківщини» на Львівщині. Спершу виявилося, що партія не збирається підтримувати найвідоміших людей Тимошенко зі Львівщини: нардепів Олександра Гудиму та Андрія Шкіля. Їм навіть не знайшли місця в переобраному керівництві облорганізації. Попри те, що Гудима, скажімо, 2002-го виграв вибори в одномандатному окрузі №118 (Львів та частина Пустомитівського району) і є відомим фахівцем з паливно-енергетичного комплексу. Розкидання такими кадрами суперечить обіцянкам опозиціонерів боротися за кожен округ і висунути скрізь найрейтинговіших кандидатів. З оприлюднених у травні списків КОДу взагалі не зрозуміло, кого пропонують по округу Гудими «Батьківщина» й «Фронт змін».

У Стрийському окрузі №126 «Батьківщина» несподівано вимагає від партнерів узгодити військового пенсіонера Ігоря Тенюха – колишнього командувача Військово-Морських Сил. Народившись у Стрию, адмірал Тенюх все життя прослужив у Росії та Криму. Зі Львівщиною та її проблемами його ніщо не пов’язує, окрім рекомендації куратора області Віктора Швеця. Наразі пан Тенюх, на відміну від решти претендентів, не поспішає їздити «своїм» округом і спілкуватися з журналістами. Одним словом, «моряк» демонструє дуже дивну пасивність, як для кандидата, спрямованого на перемогу.

«Залізнична» горизонталь


Невже «об’єднана» опозиція чомусь вирішила втратити ці округи? За підозрілим збігом, найпотужнішим з претендентів по названому 118-му округу є скандально відомий мільйонер Богдан Дубневич, – власник компанії «Колійні ремонтні технології» (КРТ) та депутат облради від партії «Відродження». КРТ критично залежить від «правильних» стосунків із владою, адже спеціалізується на тендерних замовленнях «Укрзалізниці» ще з часів Георгія Кірпи. Цікаво, що «Колійні ремонтні технології» досі отримують підозріло дорогі держзамовлення, попри багаторазову зміну влади. При тому, що всі керівники залізниць України є активними «регіоналами», включно з очільником Львівської Богданом Піхом. Досі велика таємниця, кого «об’єднані опозиціонери» виставляють проти молодшого Дубневича, Ярослава, в 120-му окрузі.

В окрузі №126 йтиме місцевий олігарх Андрій Кіт, співвласник агрохолдингу «Оліяр» і також депутат облради. Кіт обирався від партії Сергія Тігіпка, донедавна очолював його фракцію в облраді. Відзначався лояльністю до влади, спонсоруючи численні заходи за участі чиновників (навіть турнір із важкої атлетики під логотипом Партії регіонів). У багатьох принципових голосуваннях, як наприклад, щодо питань Шухевича і Бандери, львівських подій 9 травня минулого року чи стосовно відставки губернатора, депутат Кіт, як і багато інших лояльних до влади депутатів, чомусь був постійно відсутній або не голосував. За даними ЗМІ, Кіт отримав «добро на округ» в Адміністрації Президента. Хоча, після приєднання «сильноукраїнців» до ПР він перейшов до фракції «УДАРу».

Бютівців і Кличка чомусь не стурбувало те, що Андрій Кіт і його партнер Іван Залізний – на подвійному «гачку» у влади. Спершу пан Залізний виявився фігурантом кримінальної справи сумновідомого судді-«колядника» Зварича. Потім в одному з цехів «Оліяру» сталася аварія, внаслідок якої серйозно обпекло сімох робітників. Нещодавно підприємство знову перевіряла комісія Держгірпромнагляду. Вочевидь, щоби партнери не забували, від кого залежить збереження їхнього бізнесу.

Дивна стратегія опозиції в округах буде зрозуміліша, якщо придивитися до штабу на Львівщині. Куратор кампанії «Батьківщини» нардеп Віктор Швець пов’язаний із «залізничниками» Дубневичами настільки тісно, що його львівська приймальня розташована… в офісі КРТ Дубневичів. Роман Ілик – права рука Швеця і голова львівської «Батьківщини», за інформацією обізнаних джерел, вже п’ять заохочується тими ж таки братами. Швець та Ілик координували на кошти Дубневичів президентську кампанію Тимошенко у регіоні.

З іншого боку, із Дубневичами не менш близький і нинішній голова Львівської ОДА Михайло Костюк, який досі називає себе «людиною Кірпи». «Паперова» партія «Відродження», заснована ще покійним Кірпою, роками перебувала в летаргічному сні. Однак, чомусь раптово «ожила» напередодні місцевих виборів-2010. Саме тоді, коли пана Костюка «пересадили» з керівника «Укрзалізниці» на губернаторство, а одіозні Дубневичі втратили надію обратися від БЮТ.

Картина стає повною, якщо сказати, що у 123-му окрузі Львівщини «Батьківщина» вимагає затвердити єдиним кандидатом ще одного протеже Кірпи – Миколу Ковзеля (експедиторська фірма «Інтертранс»). Серед публічних досягнень цього нардепа від БЮТ можна назвти «Ролс-ройс» вартістю під мільйон доларів (!), розкішні хороми у Кончі-Заспі та… голосування за Постанову ВР про відзначення 90 -річчя радянського Комсомолу бюджетним коштом. Оптимальний набір для перемоги опозиціонера в депресивному окрузі Галичині. Ковзеля пхатимуть по цьому округу, не дивлячись на те, що львівський КОД майже був закріпив за цим округом Ярослава Рущишина, відомого учасника усіх патріотичних подій, починаючи зі студентського голодування на початку 90-их й по сей день. Нині Рущишин відомий промисловець, який шиє одяг для компанії Zara та інших відомих західних брендів.

На давнього приятеля братів Дубневичів, а заодно і всієї «залізничної» групи, Романа Ілика чекає окремий презент в окрузі № 121. Тут рветься в бій одіозний голова рогобицької райадмінстрації, а заодно і підлеглий Костюка, Михайло Сендак. Він постійно публічно зізнається у своїх почуттях до Віктора Януковича, тож сподіватися на перемогу в Галичині йому годі. Невже він балотується для ганебної поразки? Ні, все значно прагматичніше. Треба зважити на дуже конфліктні стосунки Михайла Сендака із Михайлом Задорожнім, представником «Свободи», який має усі шанси перемагати в цьому окрузі. Не так давно вони навіть чубилися між собою прямо в сесійній залі Львівської обласної ради. А може обласне начальство Михайла Сендака наполегливо порекомендувало йому йти в бій із Задорожнім по мажоритарному округу, щоб полегшити життя Роману Ілику? Відповідь на це запитання з'ясуємо згодом.

Для повноти своєї колекції «залізнична» команда планує залишити собі і Стрийський округ № 126. Цей округ від «Батьківщини» курував їхній колега Віктор Швець. Сам він планує йти у списку. Але щоб не втрачати мандат по цьому округу, Швець із Іликом придумали, як провести тут свого. Формально в округ від КОДу пропихають «ніякого» Тенюха. Однак, не для перемоги, а для багатоходової комбінації. На фінальній стадії, коли усім стане зрозуміло, що «моряк» програє, Швець має поклопотати, щоб право бути узгодженим кандидатом від опозиції передоручили «УДАРнику» Андрію Коту. Саме тому, який ще вчора очолював фракцію Тігіпка в обласній раді. Кажуть, Кіт вже встиг доволі «аргументовано» домовився про таку комбінацію із Віктором Швецем та Романом Іликом.

За єдиним планом


Усе складається дуже логічно як для Львівщини. Представники влади свідомі того, що перемогти під «регіональними» знаменами в області буде просто неможливо. Таке розуміння влади співпало з інтересами традиційно впливової у регіоні групи «залізничників». Тут їхній губернатор і неабиякий вплив на місцеву «Батьківщину» через місцевих штабних керівників. Усе це в купі дає міцний сплав адміністративного ресурсу і коштів. А найголовніше – доступ до КОДу. Співпадіння інтересів і можливостей впливових центрів впливу в регіоні може дати дуже пристойний результат для влади по Львівщині. Звісно, формально Партія регіонів тут програє з тріском, але губернатору буде чим відзвітувати перед Банковою. Принаймні по п’яти округах вимальовується чітка картина.
Статья по теме
Антинацисты в Киеве днем с огнем ищут нацистов

Автор: Володимир Горковенко, репортер каналу ICTV
Джерело http://glavcom.ua/articles/7495.html[b]
Переглядів: 891 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Роман  
Чергова джинса!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]