П`ятниця, 26.04.2024, 19:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » 2013 » Серпень » 14 » "Житлова" історія гуртожитків Лобойка
09:55
"Житлова" історія гуртожитків Лобойка
Також давно триває епопея з виселення мешканців "гуртожитків Лобойка".
Ось підбірка новин ще на цю тему.

http://www.stryi.com.ua/news/2458-hurtozhytok

13.08.2013


Мешканців гуртожитку, що у Стрию на вулиці Січових Стрільців, хочуть залишити без даху над головою. Відтак стрияни, аби відстояти власне житло, пікетуватимуть Господарські та Адміністративні суди Львова.

Їх хоче висилити будівельно-монтажна фірма "Стрийбуд" (П. Лобойко), яка незаконно приватизувала гуртожиток. Окрім цього мешканців всіляко залякують.

Мер Стрия ігнорує усі скарги та боягузливо втікає від мешканців. Прокуратура вішає усім "лапшу" на вуха. Ми до кінця протистоятимемо фірмі "Стрийбуд", – додав Зенон Дашак, представник руху "Автономний опір".

«Вже довгий час стрияни борсаються в бюрократичному болоті і, фактично, кожного дня живуть від суду до суду, від скарги до заяви. Міська влада повністю допомагає Лобойку в незаконному заволодінні гуртожитком, мер Стрия ігнорує всі заяви та скарги, а міська прокуратура затягує цей процес, вішаючи людям локшину на вуха, таким чином виграючи час для Петра Лобойка», – зазначив він.

За словами Зенона Дашака, 1 серпня в адміністративному суді в Львові відбулось перше засідання, де розглядалась законність усіх цих дій. Втім, – каже він,– засідання було перенесене на 13 серпня через бездіяльність прокуратури м. Стрий: вона не направила необхідні матеріали для розгляду цієї справи. Відтак,за його словами, близько півсотні осіб пікетували цей суд.

Як розповіла мешканка гуртожитку в Стрию на вул .Січових Стрільців, 8Б Юлія Бецко, гіркий досвід є в ще одного гуртожитка, який належав цій фірмі: його мешканців просто змусили піти зі своїх домівок. «Це відбувалося таким чином, що перед початком опалювального сезону в них повністю відрізали всі комунікації і люди просто змушені були йти геть», – пояснила вона.

«Нас попереджають про те, що пан Лобойко разом з представниками правоохоронних органів буде нас виселяти», – додала мешканка стрийського гуртожитку.

Додамо, що проблемна ситуація з приватизацією гуртожитку склалася в ще одного стрийського гуртожитка на вул. Січових Стрільців,5.

http://zaxid.net/

13.08.2013

Стрияни готові пікетувати міську раду та прокуратуру, аби повернути свій гуртожиток у державну власність. 8 років тому мешканці будинку на вулиці Січових Стрільців дізналися, що їхній будинок приватизувала фірма "Стрийбуд".

Тоді люди звернулися до суду, який визнав приватизацію незаконною. Та поки мешканці чекали, що фірма передасть гуртожиток на баланс міста, отримали позов у Апеляційний суд і програли його, - інформують Головні новини Львова.

Зараз мешканці гуртожитку бояться, що опиняться на вулиці, тому повторно звертаються до суду. Завтра відбудеться чергове засідання у цій справі.

Нагадаємо, Стрийський міжрайонний прокурор вніс позов до господарського суду Львівської області з вимогою витребувати на користь держави із незаконного володіння ПАТ „Будівельно-монтажна фірма „Стрийбуд” вказаний гуртожиток вартістю понад 8,8 млн грн.

http://lviv24.com/

13.08.2013

Мешканці стрийського гуртожитку пікетували у Львові


13.08.2013

http://zaxid.net/

Мешканці гуртожитку зі Стрия приїхали 13 серпня до Львова пікетувати відразу два суди – обласний господарський та адміністративний. Там сьогодні розглядали справи про законність приватизації їхнього будинку підприємством «Стрийбуд». Мешканці стверджують – фірма отримала їхні помешкання у власність без їхньої згоди, а тепер вони можуть залишитись без житла.

Петро Мідик разом з дружиною та сином вже 24 роки проживає в однокімнатній квартирі. Колишнього працівника «Стрийбуду» звільнили 8 років тому, а у чергу на квартиру так і не поставили, відтак родина залишилась у гуртожитку. У 2005 році він і ще кількасот мешканців гуртожитку дізнались, що їх будинок приватизував «Стрийбуд».

«Пан Лобойко приватизував будинок з людьми, які практично усі працювали на фірмі «Стрийбуд», і приватизував без згоди людей», – пояснив голова об'єднання мешканців Петро Мідик.

Люди кинулись у різні судові інстанції із проханням повернути їхнє житло у державну власність, бо приватизацію провели з порушеннями.

«Наказ Фонду держмайна, який передбачав приватизацію вказаного гуртожитку, мусив міститити посилання на перелік майна, яке підлягає передачі у статутний фонд. Сам перелік існує, однак наказу, який би затверджував цей перелік, не існує», – пояснив начальник відділу представництва громадян та держави у судах прокуратури Львова Юрій Макогон.

Суд визнав: будівельна фірма приватизувала гуртожиток незаконно. Проте рішення так і не виконали.

«Коли мав відбуватися процес передачі гуртожитку на баланс міста, цього ніхто не зробив. «Стрийбуд» не готував цих документів, міська рада не вимагала, фонд держмайна теж спостерігав тихенько», – каже мешканка гуртожитку на вул. Січових Стрільців Юлія Бецко.

У Стрию пояснюють, що міська рада не могла прийняти будинок у комунальну вартість бо не мала на те законних підстав. Відтак «Стрийбуд» рішення суду оскаржив і залишив будинок у своїй власності. А цьогоріч власник почав вимагати від мешканців укласти з ним договір оренди, інакше – виселення у судовому порядку.

«Для того, щоб люди підписували ті договори, неодноразово виключалося теплопостачання, тобто люди ставилися в такі умови, щоб вони зрозуміли, що без «Стрийбуду» вони нікуди не дінуться», - каже мешканець Василь Мазур.

У «Стрийбуді» запевнили: мешканцям гуртожитку ніхто не погрожує. А вимагати укладення договору оренди– законне право фірми:«Згідноз чинним законодавством,оскільки це наша власність,власність акціонерного товариства, для того, щоб людина жила на законних підставах, вона повинна укласти угоду про найм житла. Це юридичний термін,ми нічого там не вимагаємо», – пояснив голова правління «Стрийбуду» Петро Лобойко.

Стрияни готові боротися за свій будинок, бо переконані, інакше їх просто виживуть звідти, як це зробили у Стрию з мешканцями будинку, що поряд.

Нагадаємо, 8 років тому мешканці будинку на вулиці Січових Стрільців дізналися, що їхній будинок приватизувала фірма «Стрийбуд». Стрийський міжрайонний прокурор вніс позов до господарського суду Львівської області з вимогою витребувати на користь держави із незаконного володіння ПАТ «Будівельно-монтажна фірма «Стрийбуд» вказаний гуртожиток вартістю понад 8,8 млн грн.

Дивіться детальніше о 21.00 у "Головних новинах Львова" на 24 каналі.


07-08-13 15:13

http://zaxid.net/

У Стрию фірма намагається незаконно виселити жителів гуртожитку, – прокуратура

Мешканці гуртожитку на вулиці Січових Стрільців у Стрию заявляють про те, що їхні помешкання намагаються незаконно приватизувати, а їх самих – виселити. Стрийський міжрайонний прокурор вніс позов до господарського суду Львівської області з вимогою витребувати на користь держави із незаконного володіння ПАТ „Будівельно-монтажна фірма „Стрийбуд” вказаний гуртожиток вартістю понад 8,8 млн грн.

У позові прокурор обґрунтовує незаконність наказу Регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській області, на підставі якого підприємство приватизувало будівлю, повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

Відтак, ставиться вимога про скасування державної реєстрації права колективної власності за ПАТ „Стрийбуд” та визнання права власності на цей гуртожиток за державою.

Окрім цього, з метою забезпечення позову вимагається накласти арешт на спірне нерухоме майно до остаточного рішення суду.

Водночас до справи на стороні позивача залучено й мешканців цього житлового будинку, права яких порушуються внаслідок незаконної приватизації будинку.

Додамо, що Міністерство оборони України здало під заставу львівський гуртожиток з людьми.


Переглядів: 1456 | Додав: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]