Четвер, 25.04.2024, 21:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » Архів матеріалів
Регіонали намагаються розмоляти тоном доброї няні: -"Спи український нарід, а наш президент, через деякий час розпустить парламент, і залишиться монаркохом, без кабміну, без прем'єра, без парламента, ЦАРЕМ, батьком українського народу, святим, безгрішним, великим, довічно на своему президентському кріслі".
Отакої! Ще декілька днів і ми прийдемо до монархії Януковича і двох його принців-спадкоємців влади.
Переглядів: 1068 | Дата: 30.01.2014 | Коментарі (0)


Увага усього світу була прикута до України, яка готувалася 29 листопада на саміті у Вільнюсі підписати договір про асоціацію з Європейським Союзом. Заява Уряду про те, що її треба відкласти збурила громадськість і як результат 21 листопада на майдані Незалежності в Києві та у Львові біля пам’ятника Шевченку збираються масово молоді люди з українською та європейською символікою, щоб висловити свою думку про майбутнє України, дати зрозуміти Президенту чого ми від нього очікуємо.



Згодом десятки міст зі своїми Євромайданами, багато чисельними та малочисельними зібраннями підтримують мітингувальників. Знову, як 9 років тому гуртуються активісти, організовуються поїздки до столиці. А що ж у Стрию?

22 листопада, п’ятниця – вс ... Читати далі »

Переглядів: 1116 | Додав: Адмін | Дата: 05.12.2013 | Коментарі (2)

Книга "Преступные цели - преступные средства": Документы об оккупационной политике фашистской Германии на територии СССР (1941-1944 гг.)
....
стор.17
"Немецко-фашистский оккупационный режим на временно захваченной территории Советского Союза/(общая характеристика) №1-21"
....
стор. 47
№10
Из протокольной записи совещания Гитлера с руководителями фашистского рейха о целях войны против Советского Союза
Ставка верховного главнокомандующего
16 июля 1941 г.
Секретно
....
стор. 49
...
Рейхслейтер Розенберг подчеркивает, что, по его мнению, в каждой области (комиссариате) должно быть разное отношение к населению. На Украине мы должны были бы выступить с обещаниями в области культуры, мы должны были бы пробудить историческое самосознание украинцев, должны были бы открыть университет в Киеве и ... Читати далі »
Переглядів: 906 | Дата: 07.11.2013 | Коментарі (0)

Кінець діло хвалить (народна мудрість)
Від відчаю кричу, бо сон злодії вкрали.
Я погасив свічу, щоб ви це не читали…
Жити в Україні – справа жертовна. Бо життя у цій, умовно кажучи, незалежній державі – це безперервний процес приниження людської гідності. Єдиною розрадою нашого жалюгідного існування є гумор. Вміння у негативі знаходити позитив – характерна ознака українців. Ми сміємося, аби не вмерти від розпачу.
На жаль, нині справжній український гумор потребує захисту, бо його практично не чути ні на телебаченні, ні в інших засобах масової інформації. На загальноукраїнський загал пробитися йому вже не під силу. Залишилися хіба що регіональні фестивалі. Донедавна був такий і у районному місті Миколаєві, що на Львівщині. 15 вересня, особисто для мене, він відійшов у вічність. Знамениті «Веселі копачі», заради яких я творив свій гумор, вже не фестиваль, а звичайна фінансова оборудка, в якій майстри дотепного слова – цапи відбувайли.
На фестиваль гумор ... Читати далі »
Переглядів: 1066 | Дата: 17.09.2013 | Коментарі (0)

Також давно триває епопея з виселення мешканців "гуртожитків Лобойка".
Ось підбірка новин ще на цю тему.

http://www.stryi.com.ua/news/2458-hurtozhytok

13.08.2013


Мешканців гуртожитку, що у Стрию на вулиці Січових Стрільців, хочуть залишити без даху над головою. Відтак стрияни, аби відстояти власне житло, пікетуватимуть Господарські та Адміністративні суди Львова.

Їх хоче висилити будівельно-монтажна фірма "Стрийбуд" (П. Лобойко), яка незаконно приватизувала гуртожиток. Окрім цього мешканців всіляко залякують.

Мер Стрия ігнорує усі скарги та боягузливо втікає від мешканців. Прокуратура вішає усім "лапшу" на вуха. Ми до кінця протистоятимемо фірмі "Стрийбуд", – додав Зенон Дашак, представник руху "Автономний опір".

«Вже довгий час стрияни б ... Читати далі »
Переглядів: 1455 | Дата: 14.08.2013 | Коментарі (0)

Знову ж про Сидорченко і про Сафіяника, якого виганяють на вулицю з квартири, купленої ним за 30 тис. доларів. Програма "Гроші" (канал "1+1") від 10.06.2013.

Переглядів: 854 | Дата: 11.08.2013 | Коментарі (1)

Підконтрольна Швецю газета у Стрию не надрукувала привітання Канівця з Великоднем

2 травня у стрийській газеті «Фортуна» мало вийти привітання народного депутата України Олега Канівця з Великоднем, яке було подано до редакції ще 23 квітня й одразу ж проплачено. Та натомість ЗМІ розмістило вітання нардепа Віктора Швеця.
«Цей випадок думаю розставить усі крапки над «і» й розвіє усі міфи про те, що Швець не заважав і не заважає мені, депутату-мажоритарнику працювати на окрузі № 126, де більшість виборців доручила мені мандат народного депутата, - коментує ситуацію Олег Канівець. – Ця газета йому підконтрольна і це не секрет ні для кого. В електронному варіанті є навіть його особиста сторінка. Я намагався не звертати увагу, коли мені відмовляли розміщувати тут матеріали, за оголошення про прийом громадян я плачу гроші. Та межі цинізму Швеця – заборонити вітання виборцям з найсвітлішім празником Паскою, немає меж. Як він може закликати людей до злагоди і порозуміння, якщ ... Читати далі »
Переглядів: 953 | Дата: 02.05.2013 | Коментарі (0)

ЗА ДОПОМОГОЮ МІСЬКОГО ДЕПУТАТА ЖІНКА ЗАЛИШИЛАСЬ БЕЗ ЖИТЛА.

ЗА ДОПОМОГОЮ МІСЬКОГО ДЕПУТАТА(п.БУЛІНА ІВАНА) ЖІНКА ЗАЛИШИЛАСЬ БЕЗ ЖИТЛА.
ЛЮДИ,ЩО ТВОРИТЬСЯ В СТРИЮ ПОДИВІТЬСЯ ВІДЕО.ЦЕ ЖАХ ЦЕ МОЖЕ СТАТИСЬ З КОЖНИМ З НАС.ЯК ТАКІ ЛЮДИ МОЖУТЬ БУТИ ДЕПУТАТАМИ.
ГНАТИ ЇХА З МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ.

http://ntn.ua/uk/video/agenty_vplyvu/2012/12/23/9260



Переглядів: 1344 | Дата: 22.04.2013 | Коментарі (1)



   Громадська організація АРР « Перспектива Стрийщини» та СГО «Новий Стрий»
запрошують мешканців м. Стрий та району прийняти участь у всеукраїнській толоці
                          «Зробимо Україну чистою», яка відбудеться 20 квітня о 11:00.
Для участі кожен з бажаючих може звернутись за місцем проживання до свого координатора:
 м. Стрий
Центральний міський пляж – Даценко Євген    0637620260  creator_dek@mail.ru, Комарницький Юрій  0506722065 U.com.ar@mail.ru
Парк ім. Т. Шевченка-депутат стрийської ... Читати далі »
Переглядів: 924 | Додав: Адмін | Дата: 15.04.2013 | Коментарі (0)



21.03.13 сесія Стрийської райради прийняла рішення демонтувати пам'ятники епохи СРСР. Зрозуміло, не всі (в ті часи не лише Леніну, а іноді і Шевченку пам'ятники ставили), а лише ті, які пов'язані з тоталітарним режимом. Очевидно, маються на увазі пам'ятники радянському солдату, які подекуди ще збереглися на території Стрийщини.

Прикметно, що  районна рада проголосувала за це рішення одностайно. Включаючи і фракцію Партії Регіонів!


УКРАЇНА
СТРИЙСЬКА РАЙОННА РАДА
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
ХVІ -а сесія VІ-го демократичного скликання


Р І Ш Е Н Н Я


від 21 березня 2013 року № 218 м. ... Читати далі »
Переглядів: 832 | Дата: 30.03.2013 | Коментарі (1)

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »