Четвер, 28.03.2024, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Голосування
Це опитування
Усього відповідей: 0
Пошук
Друзі сайту
СтрийПорт - каталог сайтів Стрийщини
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Останні коментарі
Доброго дня!
Громадські організації Стрия та Стрийщини звернулись до дирекції Народного дому міста Стрия з проханням провести публічну зустріч з кандидатами у депутати у 126 окрузі (Стрий, Стрийський район, Моршин, Жидачівський район).
Просимо Вас як кандидата, долучитись до спільної зустрічі, яку ми плануємо провести 17 липня, о 18:00 у великому залі стрийського Народного дому, за адресою: м. Стрий; вул. Народна, 8.
Зустріч проходитиме у форматі «Запитання- Відповідь».Метою зустрічі рівноправне представлення всіх кандидатів.
Просимо надати Вашу відповідь на електронну адресу ndim.stryi@gmail.com до 12 липня.
Дякую.
З повагою
Директор Народного дому міста Стрия
Олександр Ілечко

Вітер ПнЗ. Що значить - дме з північного заходу. І тоді в Стрию смердить гівном. Так було сьогодні о 10:20 - 10:40. Дехто плутає це зі смородом з смітника. Дехто думає, що це каналізація. Але ж ні, шановні. Більш імовірними видаються версії про очисні споруди, або свинокомплекс у Кавсько. Щоб з’ясувати це остаточно слід фіксувати вітер за показами метеостанції. Весело жити скоро буде в Стрию. Най ще щось хімічне на півдні збудують, і тоді взагалі ... Як не смітник, то свинокомплекс...

Бодун пройшов? Чи все ще "йдже"? Ну тоді ще трохи поплач над долею сайту...

Знову смердить димом зі смітника! Садовий винуватий?

1970 року на брамі Чернівецького університету (до "100-річчя з дня народження Леніна" 10.04.1870) група студентів вивісила національний прапор. На диво, наслідки для "винуватців" виявилися доволі "м’якими", Їх "лише" виключили з університету та змусили "добровільно" податися на будови тодішньої неозорої "Батьківщини" - СРСР. Одним з цих студентів був Мирослав Куєк, нині заслужений журналіст України, кореспондент Кіцманівської районної газети "Вільне життя". Не все у нього гладко складалося в житті, людини з обмеженими фізичними можливостями. Рано він втратив одне око, нині втрачає повністю зір і на друге. Однак
не втрачає оптимізму,  у своїй рідній Кіцмані продовжує воювати з бюрократами і хапугами.
А ще Мирослав є батьком Кароліни Куєк - відомої української співачки Ані Лорак.

А вчора по 1+1 і решті каналів почали заливатися про пожежу на нашому смітнику - бо це ж в контексті Грибовицької трагедії! Хоча ніхто ту "пожежу" особливо не відчув (а по факту, це ж про позавчора повідомляли). У нас такі "пожежі" мало не щодень, але ЗМІ лише зараз на них увагу звернули). А вчора таки вночі зі смітника димом в мікрорайоні смерділо... Хоча не раз буває набагато страшніше...

http://petrimazepa.com/ua/burn-him-with-fire.html


Як видно з результатів виборів, більше третини округів (тринадцять, а саме №№ 1, 3, 4, 5, 8, 10, 15, 16, 21, 24, 27, 28, 29) не будуть представлені депутатами в міській раді. Натомість, 4 округи (№№ 18, 20, 30, 31) будуть представлені аж двома депутатами.


Головна » Архів матеріалів
Як вже зазначалося у новині від 25.09.2010, в перший день здачі документів передбачалася певна конкуренція між політичними партіями щодо того, хто з них перший подасть документи на реєстрацію. На щастя, похмурі прогнози щодо бійок не справдилися. Політичні сили поводили себе коректно, та дотримувалися черги. Виконуючи політичну волю своїх зверхників, першими серед ночі встали та побігли займати черги до дверей ТВК представники Партії Регіонів. Так, біля дверей Стрийської міської ради вони встали на "бойове чергування" ще о пів на другу ночі. Наступними, після них, з'явився Фронт Змін (біля 4-ї). О 6:20 підійшли представники "Нашої України". Потім, за ними всіма зайняли чергу від "Батьківщини" та інших партій. І все було б у "Регіонів" добре, якби не один малесенький прорахунок - документи на реєстрацію списку мав подавати офіційний представник, і цей представник, згідно Закону, мав бути членом відповідної територіальної громади. Вони ж обрали представником особу, яка не є жителем міста ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: Адмін | Дата: 29.09.2010 | Коментарі (0)

Відкрита зустріч народного депутата України, голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони та головою Політичної партії "Громадянська позиція” з громадськістю м.Стрия та району відбулася 27 вересня 2010 р. у МБК (вул.Крушельницької,18) о 18.00 год.

Відеорепортаж з цієї зустрічі розміщено тут:

Гриценко в МБК 1.wmv - 

https://docs.google.com/leaf?id=0B1aYyRtdfWEiNmU5YzA5M2ItYmFlMy00MzYwLWEzOWEtODliZjFkOWI2YWZl&hl=uk

ГРИЦЕНКО в МБК 2.wmv - 

https://docs.google.com/leaf?id=0B1aYyRtdfWEiY2EwYWU3NjMtMmNlOS00YzBhLWI3MDEtMDc1ODFlMTdkNjBm&hl=uk

Окрім того, можна переглянути і інші матеріали, які стосуються візиту Гриценка на Стрийщину:

Гриценко прес-конф. ч ... Читати далі »

Переглядів: 915 | Додав: Адмін | Дата: 27.09.2010 | Коментарі (0)

Очевидно, що недолугий виборчий закон спровокує 29.09 бійки та заворушення біля дверей міських та районних виборчих комісій. Справа в тому, що згідно ч.7 ст.55 цього закону, порядковий номер (місце) кожної партії у виборчому бюлетені визначається залежно від часу, коли ця партія подасть документи на реєстрацію виборчого списку. Тобто, перша партія, яка принесе документи на реєстрацію буде зазначатися першою ж у бюлетені. Друга - другою, третя - третьою і т.д. Виходячи з цього, дуже значна кількість партій запланувала свої конференції (збори) по висуванню кандидатів у список на перший, дозволений законом, день - 27.09.2010. Ну і зрозуміло, що в цій когорті ідуть Партія Регіонів, Батьківщина, Свобода... Не знати на що розраховувала "коаліція" коли приймала цю дебільну норму. Що інші партії такі тупі і не дочитаються до неї? А Регіони такі хитрі, першими проведуть конференції, подадуться на реєстрацію і будуть всюди першими на бюлетенях ... Читати далі »
Переглядів: 1114 | Додав: Адмін | Дата: 25.09.2010 | Коментарі (0)

В останній день відведеного для цього Законом строку Стрийська районна ТВК затвердила склад сільських та селищних ТВК. От і почали виявлятися недоліки нинішнього недолугого Закону про вибори. Завдяки т.зв. "скороченим" строкам кампанії, багато хто з членів ТВК ще досі не знає про своє призначення. Районна ТВК в авральних умовах, за відсутності фінансування і апарату, фізично не встигла належно оформити і оприлюднитити склади комісій. Між тим, ще 23.09.10 сільські ТВК вже мали сформувати одномандатні виборчі округи. Зрозуміло, що ця дата одразу була безнадійною. Отже маємо першу ластівку порушення виборчих строків. Скільки ж їх ще буде...
Поза тим, ось деякі результати затвердження сільських ТВК. Склад ТВК сформовано, в головному, за рахунок подань Батьківщини (по 3 особи), Партії Регіонів (по 3), Нашої України (по 1) та Свободи (по 1). Решта політичних сил цей процес просто проігнорували. Одиничні випадки протилежного загальної картини не змінюють. Всього Батьківщина отримала 38 кер ... Читати далі »
Переглядів: 1087 | Додав: Адмін | Дата: 24.09.2010 | Коментарі (0)


За півгодини до завершення відведеного Законом строку (о 23:30 15.09.2010) ЦВК ледве встигла прийняти рішення про затвердження складу територіальних виборчих комісій. Опублікувати ж відповідний склад вона спромоглася лише під завершення наступного робочого дня. Отже, склад ТВК Стрийщини, затверджений ЦВК:

Стрийська міська виборча комісія Львівської області
(82400, Львівська обл., м. Стрий, вул. Шевченка, 71, тел. 70155)

Голова комісії – Жигалін Богдана Ігорівна, 1970 року народження – від місцевої організації Партії регіонів.

Заступник голови комісії – Пасимків Роман Любомирович, 1979 року народження – від місцевої організації Політичної партії "Європейська партія України".

Секретар комісії – Грембовський Володимир Пантелеймонович, 1956 року народження – від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".
Члени комісії:
Бойко Любов Дмитрівна, 1961 року народження – від місцевої орган ... Читати далі »
Переглядів: 1880 | Додав: Адмін | Дата: 16.09.2010 | Коментарі (0)

Львівська обласна рада затвердила кількість депутатських місць у місцевих радах Стрийщини. Зокрема, у Стрийській міській раді буде налічуватися 50 депутатів, а отже, по місту буде створено 25 одномандатних мажоритарних округів. У Стрийській районній раді - 80 місць, в Моршинській міській - 30. Всього Стрийщина буде обирати до обласної ради 6 депутатів по одномандатних мажоритарних округах (по 2 від м. Стрия, м. Моршина та Стрийського р-ну). Детальніше з цією новиною можна ознайомитися тут: http://www.oblrada.lviv.ua/novyny.php#0
Переглядів: 1228 | Додав: Адмін | Дата: 10.09.2010 | Коментарі (0)

03.09.2010 р., на своєму засіданні, Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з 11.09.2010 р. Текст цього документу можна прочитати тут: http://www.cvk.gov.ua/info/ogoloshennya_03092010.htm. Затверджено також Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 31 жовтня 2010 року. Цей план, його скорочений варіант, а також зразки основних виборчих документів (заяви, подання, витяги з протоколів тощо) Ви можете завантажити з нашого сайту ("Меню сайту" зліва від цієї новини, розділ "Інформація до виборів").

Переглядів: 1102 | Додав: Адмін | Дата: 04.09.2010 | Коментарі (0)

Компанія Телелан провела опитування щодо найпопулярніших кандидатур на посаду мера Стрия та депутатів обласної ради. Результати наступні.

Щодо мера, першу сходинку у списку зайняв чинний голова міста Стрий Роман Шрамов’ят (561 голос), на другій сходинці опинився Віталій Михайльо (436 голосів), третя позиція дісталась Віктору Чергавому (187 голосів).

Лідерами у списку можливих претендентів на пост депутата до облради від Стрия стали: Зіновій Карпінській ( 172), Василь Кубаш ( 139), Юрій Вінярській (50).

Деталі: http://kompas.telelan.com.ua/analitycs

Переглядів: 1499 | Додав: Адмін | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

Як стало відомо з неофіційних джерел, податкова служба нещодавно "згадала", що територіальні виборчі комісії Стрийщини (сільські, селищні та міські) сформовані ще на виборах 2006 року (і які зберігають свої повноваження до моменту сформування нових ТВК) теж є юридичними особами, а отже мають регулярно здавати відповідну податкову звітність. Проведена перевірка показала, що з кількох десятків ТВК протягом кількох років таку звітність практично ніхто не здавав (що й не дивно, в голови ТВК люди попадали через жеребкування, тож що вони могли знати (якщо не були підприємцями) про подібну звітність, тим більше, ні про що подібне виборче законодавство не згадує). І за чий рахунок голови мали купувати бланки звітності, наймати спеціалістів для їх заповнення та їздити і тратити час в чергах на здачу звітності? Хіба в бюджеті передбачено фінансування на ці цілі? А штрафів за ці "порушення" вже набігло по кілька тисяч на комісію...

Вітаємо голів відповідних комісій із "файним" заробком н ... Читати далі »

Переглядів: 998 | Додав: Адмін | Дата: 03.09.2010 | Коментарі (0)

Обласну організацію ВО "Батьківщина" можуть не допустити до виборів у Львівську обласну раду. Голову Стрийської міської організації С. Ковальчука змінено на Л. Цалин. Детальніше - в інтерв'ю з депутатом Львівської обласної ради Сергієм Ковальчуком газеті Фортуна від 19.08.2010 р. тут: http://fortuna-gazeta.com.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=908&Itemid=4
Переглядів: 924 | Додав: Адмін | Дата: 19.08.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 »